Motorstek


Blog: "Acidente fatal" en andere NSFW meuk

Kort geleden werd op Motormeuk een filmpje geplaatst van een motorrijder die met hoge snelheid een bocht niet redt en zijn einde tegemoet ziet komen in de vorm van een flinke vrachtwagen.

Aan het eind van het filmpje worden beelden vertoond van de aftermath: een gedeukte vrachtwagen waar de motorrijder werd geraakt; de motor die onder de vrachtwagen is geschoven; de motorrijder die in het gras en deels onder de vrachtwagen lijkt te liggen. Volgens de beschrijving op YouTube betreft het een "acidente fatal". Helder, to the point, kort maar krachtig. En weinig verrassend.

Waarom plaatsen mensen zoiets op internet, welk doel dient zo'n filmpje? Is het interessantdoenerij ("kijk, hier gaat ie te ruim, vol tegen die vrachtwagen, ja ik was er bij, jaja...")? Morbide voyeurisme misschien? Een raar soort rouwverwerking van de berijder van de cameramotor? Of wil iemand ons waarschuwen dat je bochten maar beter niet te ruim kunt nemen?

Het is een bekende trend om je hele leven op internet te zetten - en de dood hoort ook bij het leven. Maar na het filmpje bekeken te hebben kan ik er maar één leerpunt uit halen, namelijk: "vrachtwagens winnen het van motorrijders in een rechtstreeks kopduel". Weinig nieuws natuurlijk. Het is ook niet zo dat wordt aangetoond dat de overleden motorrijder zeer onervaren was, gladde banden had, met te lage bandenspanning reed, zijn MP3-speler aan het bedienen was, z'n vrouw belde over het avondeten of een broodje kip-kerrie naar binnen werkte en daardoor de bocht te ruim nam. Met andere woorden, je steekt er niks van op waardoor je zelf in een dergelijke situatie wél juist zou handelen. Het is een filmpje van een dodelijke crash en verder niks.

Als eindredactie van Motormeuk hebben wij ons de vraag gesteld of wij dergelijke filmpjes moeten verwijderen of moeten laten staan. Ook op MF werd een discussie hierover gestart. Wij hebben het filmpje bewust laten staan, juist om die discussie op gang te krijgen. E.e.a. heeft ons doen besluiten om binnenkort een nieuwe feature in te bouwen in de site: een "NSFW/schokkend materiaal"-waarschuwing. Bij meuk die schokkend is of die je maar beter niet op je werk kunt bekijken (tenzij je in je eentje in een geluiddichte kantoorcel zit met de gordijnen dicht) wordt in de toekomst eerst een waarschuwing getoond. Pas na acceptatie van die waarschuwing wordt de meuk in kwestie getoond en kun je deze, al dan niet vol afgrijzen aanschouwen.

Betekent dit dat we nu alles gaan toestaan op Motormeuk, omdat er toch een waarschuwing vóór zit? Nee.

Rest nog altijd de vraag waarom dit op internet wordt gezet. Mocht je het weten, geef het goede antwoord dan in de reacties. Je kunt geen prijzen winnen.


Mocht je het filmpje in kwestie willen zien, dan vind je het hier. Dit gaat bij deze nog vergezeld van een ouderwetse, ongeautomatiseerde waarschuwing: het bevat schokkende beelden. Klikken op eigen risico en sterke maag.Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.