Motorstek


Blog: Kronkelgedachten

Onlangs heb ik voor het eerst meegereden met de Motor-Forum Megatour. De Megatour is een vierdaagse motortocht van camping naar camping via sommige van de mooiste wegen en bochten die Duitsland en Luxemburg te bieden hebben. De route kent steevast een hoog kronkelgehalte per afgelegde kilometer en snelweg is uit den boze - een verademing gezien het feit dat snelle, rechte stukken asfalt de natuurlijke vijand zijn van mijn KTM.

De routes waren minutieus uitgezet door mede-MFers Arckira en Clown683; aan alles was te merken dat ze maanden van voorbereiding hadden gestoken in het samenstellen van een gevarieerde bochtenmix vol snelle doordraaiers, stiekeme knijpers en krappe haarspeldjes. Na afloop van de 1000 funkilometers waren het dan ook de gezichten van de deelnemers die glommen, niet de schaamranden. Een verrassingsoptreden van een Nederlands Hazesplaybacktrio bleek niets aan de goede sfeer af te doen - het droeg er eerder aan bij. Niks mis met een beetje wansmaak op z'n tijd terwijl je je worstje en sateetje nog eens omdraait op de barbecue.

Zo'n weldaad aan mooie bochten heeft ook zo z'n nadeel, realiseerde ik me: je raakt verwend en wilt méér. En probeer dan in Nederland maar eens een aaneenrijging van bochten te vinden waarvan je hartslag net zo omhoog schiet en waarvan je net zo'n lekker gevoel krijgt als van de kilometers die nog vers in het geheugen liggen. Ik zal de laatste zijn om te betwisten dat je je ook in Nederland op de motor uitstekend kunt vermaken; zeker als je bereid bent buiten de geëikte paden te treden heeft ons land meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. Maar rijden over de wegen in het buitenland is simpelweg een andere ervaring: zo is een Nederlandse haarspeldbocht een paradox en naar hoogteverschil van enige betekenis hoef je in ons land ook niet te zoeken.

Er zit weinig anders op: volgend jaar ga ik weer mee. Her en der bespeur ik in de wandelgangen de heimelijke wens het dan nog grootser, meeslepender en kronkeliger te maken. Het belooft wat en ik kijk er naar uit! Tot die tijd vermaak ik me op het Nederlandse asfalt en steek ik af en toe de grens over naar de ooster- en zuiderburen. Zolang de Polizei mij en m'n Akra niet hoort aankomen neem ik de vereiste snelwegkilometers voor lief.Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.