Motorstek


Blog: De motorrijder van Tegenwoordig...

Wellicht hebben jullie mijn stukje op InfoNu al wel eens gelezen. De vooroordelen over de motorrijder van tegenwoordig. Er zijn inderdaad ook veel vooroordelen maar met het stukje dat je nu gaat lezen, veeg ik ze allemaal van de baan..

Zaterdagavond 2 mei, 20.30: "Ah, Kir, kom nou gewoon joh, je motor blijft het heus wel doen. Laad die accu gewoon op, knal m er in, en we zien je in Veenendaal!"

Zondagochtend 3 mei, 08:00:
Snel het hondje uit laten, want eigenlijk heb ik er toch wel zin in. Het weer is klote, maar ik laat me niet bang maken door een paar spetters, toch? De accu zit er goed en wel om 08.30 in en het schatje loopt weer als een zonnetje.. snel naar boven, spullen aantrekken en op de motor naar het Malieveld.

Pompidompidom, denk je, als je zo het parkeerterreintje voor het pannenkoekenhuisje oprijdt. Het is al aardig druk, en je zet je motor lekker simpel voor een auto op het asfalt neer. Het zal je niet nog een keer gebeuren dat de motor met standaard en al wegzakt als jij net afstapt zodat je gered moet worden door stoere motormannen. *Babbel babbel, klets, giechel klets, babbel babbel*. Ehm, mevrouw, is deze motor van u? Ik zou graag weg willen, zei de man van het busje dat ik frontaal blokkeerde. Uhm, nou, ik ga even proberen om 'm om te zetten.

Alleen hadden een aantal van die stoere motormannen al gezien hoe ik mijn motor moest opbokken en eentje roept naar motorscooterberijder, laten we m Wim noemen, "Hé Wim, zet jij die motor even aan de kant voor dat meissie!". En zo heb ik op het Malieveld als enige een parkeerhulp. :}

Enkele ogenblikken later, kom we aan op de Andel. Al gauw staat er iemand wild naar me te zwaaien. Hoeeeraa!! Bekenden! Met wederom parkeerhulp: een prachtig plekkie waar ik mijn CBR zo in kon sturen. Na kennis te hebben gemaakt met nieuwe bekenden, gaan we weer verder. Sleuteltje om, starten... NIETS. NEEEEEEEEE dat MÉÉN je niet. "Geen probleem" hoor ik achter me. "Wij duwen je wel even aan". En na 3 pogingen heb ik eindelijk door hoe dat werkt, en tuf ik vrolijk verder, nog wel met mijn hart in mn keel, en als de dood dat dit nog een keer gaat gebeuren onderweg.

Gelukkig stoppen we niet ook nog bij Bunnik ;)

Onderweg bedenk ik me, wat er aan de hand zou kunnen zijn met mijn altijd zo betrouwbare, de accu niet meegerekend, fietsje. Ja, ik weet het al. De draad naar de accu is losgeschoten. Dus op Veenendaal wacht op op het hoekje 3/4e rotonde waar mijn motor weer uitvalt en niet meer wil starten. Binnen in mijn helm spreek ik woorden uit die meisjes eigenlijk niet behoren te zeggen en een toevallige bijstander lacht en zegt: moet ik je even aanduwen, of parkeer 'm hier lekker op de hoek! Zo gezegd zo gedaan. Ondertussen nog half aangereden door mijn motorvriendinnetje Jessica met de Div, en samen parkeren we waarna keihard moeten lachen om mijn verhaal.

Oké, er moet even geklust worden. Aangezien het "accu-uit-een-cbr-halen-wereldrecord" ondertussen toch wel op mijn naam zal staan, begin ik vrolijk mijn motor open te halen. Toestanders komen aangesneld: heb je hulp nodig?

Ze zullen wel schrikken, blonde meisjes die een motor openmaken!!

Maar goed, het enige wat ik denk nodig te hebben is Ducttape en een steeksleuteltje 11. En van alle kanten komt het me tegemoet! Geweldig! Binnen no-time zit de accudraad goed vastgeplakt aan de accu, maar starten doet ie nog steeds niet. Nou ja, goed. Pech gehad. Eerst maar eens een ontbijtje scoren...

Op de terugweg rij ik alleen naar Den Haag. Mijn liefste motorvriendjes hebben me een duwtje gegeven en zonder problemen kom ik aan in het altijd gezellige Mariahoeve. Maar toen begon het.. sputterende motor, afslaan, doorstarten... STOPLICHT OP ROOD.... jezus.. niet nu! Pruttel, pruttel... klik.. start.. pruttel.. rollen.. klik.. start.. rollen... en zo kom ik ons parkeer terrein op. Gelukkig, ben veilig thuis.

En om de dag leuk af te sluiten, hield mijn buurvrouw van 80 de deur voor me open zodat ik mijn fietsje snel weer binnen kon zetten.


Zo zie je maar weer. Motorrijders zijn zo slecht nog niet. Ik had problemen, en van alle kanten kwamen mensen aangesneld om me te helpen. Dat vond ik toch wel zo overdonderend... geweldig echt! Ik had me geen betere zondag invulling kunnen wensen als gezellig een dagje naar de MFMM, waar iedereen hetzelfde hart heeft: een motorhart!Ook wou ik nog even zeggen dat ik het heel sneu vond voor die meneer die zijn koppakking (toch?) eruit blies onder het viaductje.. Je stond zo beteuterd te kijken..6 Reacties

Door Kwakboy op woensdag 20 mei 2009 om 00:55

Gebruikers afbeelding van Kwakboy
Hey Kir,

Zit je verhaal nu net te lezen op Motorstek, een erg leuk verslag van je MFMM-ervaring!
Belangrijkste is dat je het, ondanks het technische probleempje, naar je zin hebt gehad.
Kon er zelf helaas niet bij zijn, oppas spelen van de kids.
Nou ja, in september nog een kans, toch?

Tot spots,

Frank, je buurman.

Door gio6 op maandag 18 mei 2009 om 18:19

Gebruikers afbeelding van gio6
leuke mf-dag gehad dus.

Door Jessica33 op woensdag 13 mei 2009 om 15:54

Gebruikers afbeelding van Jessica33
Hey Kir, leuk stukkie!
Gr van Jessica met de Div ;)

Door Devlin op zondag 10 mei 2009 om 13:32

Gebruikers afbeelding van Devlin
Oooh... Geweldig verhaal! Ken t dat je motor uitvalt. Heb je t wel es op een helling gehad??? Ook erg leuk!!!

Door 600RR op zaterdag 9 mei 2009 om 19:36

Gebruikers afbeelding van 600RR
Hey wat schijf je toch leuk *O*

;)

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.