Motorstek


Blog: de eerste keer....

Gisteren was 't eindelijk weer zover...

Nadat ik een paar weken geleden tevergeefs had geprobeerd (na bijna 2 maanden sneeuw? hoe bedoel je global warming) m'n Kawasaki aan te zwengelen heb ik gisteren voor 't eerst weer een stukje motor gereden.

First things first, paar weken geleden kon ik me niet langer inhouden. 't Was een paar graden boven nul en zelfs een zonnetje. Dus tijd om m'n nieuwe (leren) motorpak aan te trekken en 't motortje te starten.

Nu wou hij de laatste paar keren dat ik was wezen rijden al niet best starten dus ik vreesde.. En ja hoor het was weer zo ver hij wou niet starten.
Maar goed even aandrukken dan deed hij het meestal wel. Dus ook nu weer ff aandrukken en ik had het in no time weer flink warm. Want aanslaan had hij nog geen zin in. Gelukkig kwam er een buurman aan (die ook ooit motor reed en met wie ik al eens eerder had geklets) en die wou ook wel helpen. En toen we samen de straat al uit waren (en allebei al flink verhit waren) wou hij nog niet starten. Nou nog één keer dan. Met hulp van nog een jochie die wel even wou helpen maar zelfs met z'n drietjes kregen we hem niet aan.

Inmiddels stond ik voor 't huis van m'n altijd technische schoonvader. Dus zegt hij ik wil hem wel aantrekken met de auto. Ik zeg is goed. Liever niet want dat is toch wat onwennig om op een motor aangetrokken te worden.

Dus ik draai de motor en druk nog een paar keer op de startknop. En alsof hij het aansleep dreigement gehoord had sloeg hij aan. Maar helaas liep hij niet goed. Eén cilinder deed niet mee.

Na 'm ff te hebben laten lopen maar ff naar die 'nieuwe' motorzaak in Steenwijk. Want zo wou ik niet naar Nijeveen rijden.

De diagnose was gauw gesteld een kapotte bougie. Dus niet zo'n groot probleem. Ze hebben 'm meteen een beurtje gegeven en ook een nieuwe voorband, want die had z'n beste tijd gehad.

En zo kon ik met bijna 66k km's op de teller gisteren eindelijk het nieuwe seizoen beginnen!
Hij is er klaar voor zo merkte ik gisteren.

Hij remde al als ik naar het remhendel keek en 't motortje snorde weer als vanouds of eigenlijk zelf beter.

Dus ff lekker m'n favourite route gereden (via Paaslo naar Oldemarkt, naar Ossenzijl en via de dijk naar Vollenhove (na een opwarmpauze bij m'n ouders) via Giethoorn weer terug.

Het belooft (hopelijk) weer een mooi seizoen te worden. Heb in ieder geval al mooie ritten in het vooruitzicht staan:

-28 maart Motor-forum rit proefrijden
-10 april Voortgezette rijvaardigheidsopleiding (op politie circuit van Lelystad)
-18 april Motor-forum rit (al 90 deelnemers!)
-hemelvaartsweekend, bergtraining met de motor in Sauerland (Duitsland)
-datum nnb, rondje IJsselmeer

en ongetwijfeld diverse andere ritten.

Ik heb er zin in!

JR4 Reacties

Door Richard1973 op woensdag 3 maart 2010 om 19:25

Gebruikers afbeelding van Richard1973
maarre 28 maart? die heb ik even gemist.... :')
Is er een topic over?

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.