Motorstek


Blog: Whieieie op de rotondes gaan in de veertiende les - 22/5/10

Hartstikke verkouden en nog stijf van de training van donderdagavond ging ik naar mijn rijles toe. Ik had echt gigantische spierpijn van het dolk- en zwaardvechten. Maar goed, even warm draaien en dan zal die spierpijn wel mee vallen.

Ik stapte vrolijk op de oude vertrouwde zwarte en ik werd de andere kant op gestuurd. We gingen dus niet naar het oefenterrrein, maar gewoon lekker rijden.

We reden naar een parkeerplaats. Ik keek waar mijn instructeur was, maar ik zag hem nergens. Hij reed ergens op een stoep. Hij riep me bij zich en voor ik de stoep opreed kreeg ik een preek dat ik het voorzichtig moest doen. Geweldig, daar ging mijn naïviteit en dus remde ik flink af. De motor zette ik zo, zodat ik recht de stoeprand op zou rijden en vervolgens gaf ik wat gas. Ik mocht er namelijk niet schuin oprijden en ook niet te langzaam... Als ie nou niks had gezegd, zou ik er dus gewoon vrolijk en hersenloos op de stoeprand knallen...
Even over de stoep rijden en daarna kon ik oefeningen gaan doen op een grote open plek voor een sportschool. Daar deed ik de halve draai naar links en naar rechts, de langzame slalom en we eindigden met lopend parkeren. Dat ging allemaal waardeloos, behalve dat lopend parkeren. Met die oefening merkte ik dat ik spierballen heb kunnen kweken!

Daarna gingen we weer een stukje rijden om op een andere parkeerplaats wat oefeningen te doen. Daar moest ik onder andere rondjes gaan rijden. Volgens mij ben ik nog nooit zo duizelig geweest. Op een gegeven moment kon ik echt niet meer fatsoenlijk rijden, dus even rust.

Nou, we gingen weer lekker rijden. Wat zijn die rotondes trouwens leuk. Je gaat dan echt zo van whieieieieie!!!

Terug bij de rijschool zei mijn instructeur dat ik het goed deed op weg. Ik reed lekker rustig en als ik mezelf in de "problemen" had gewerkt, kon ik dat op een rustige en veilige manier zelf oplossen. Het waren natuurlijk niet hele grote problemen, maar zo reed ik een keer in een straat waar ik eigenlijk niet in mocht. Vlak voor een Y-splitsing stond namelijk een pijl op de grond die een straat in wees. Maar precies tussen die twee wegen waar ik in kon rijden, stond het bord verboden voor gemotoriseerde voertuigen. Het was niet duidelijk voor welke straat dat nou gold. Ik koos er voor om de pijl te volgen en dat was kennelijk niet goed. Keren ging ook niet makkelijk, maar met een paar steken kwam ik er wel.

Alleen tja, dat AVB-examen... Ik kan het misschien wel leuk en goed doen op de weg , maar daar heb ik nog niks aan. Dat AVB-examen moet eerst en sinds die maandag dat ik gezakt ben, kan ik bijna geen enkele oefening...2 Reacties

Door Shadowski op woensdag 26 mei 2010 om 10:32

Gebruikers afbeelding van Shadowski
Rotondes moet je rustig nemen en de bocht afsnijden O-)

Ik heb verhalen gehoord over vonken trekkende motoren tijdens dierenvoertoeren en zo... pffff ;)

Door jr777 op zaterdag 22 mei 2010 om 21:48

Gebruikers afbeelding van jr777
rotonde's zijn idd best leuke chicanes onderweg..

wel balen dat je vertrouwen ff kwijt bent in je AVB oefeningen maar gewoon rustig doorgaan komt vast goed!


© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.