Motorstek


Nieuws: Help

Hoe maak ik een account aan?
Als je al een Motor-Forum account hebt dan hoef je geen nieuw account aan te maken op Motorstek. Je kan namelijk met je Motor-Forum inlognaam en wachtwoord inloggen.
Heb je nog geen Motor-Forum account, maak die dan hier aan. Je kan met je aangemaakte account zowel op Motor-Forum als op Motorstek inloggen.


Okay, account heb ik, hoe maak ik nu een profiel aan?
Zorg eerst dat je ingelogd bent op Motorstek.
Als je ingelogd bent zie je direct de link "Je hebt nog geen profiel aangemaakt, klik hier om een profiel aan te maken!". Klik op deze link om je profiel aan te maken.

Opmerking: Alle invulvelden zijn optioneel, je bent niet verplicht ze (waarheidsgetrouw) in te vullen! Vul de velden in waarvan je zelf vindt dat ze publiekelijk bekend mogen zijn!

Persoonlijke informatie
Vul alle invulvelden in die je met anderen wilt delen. Het heeft wel de voorkeur om je woonplaats in te vullen omdat dit veld gebruikt wordt voor de Motorstek kaart.

Onderaan het scherm moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden om verder te kunnen gaan met het vullen van je profiel. Zet het vinkje aan en klik op "Wijzigen en naar de volgende stap".

Interesses
In het volgende veld kan je je interesses invullen. Wederom zijn de velden optioneel, vul in wat je leuk vindt. Vul echter geen complete onzin in want daar heeft niemand wat aan. Ben je klaar, klik dan weer op "Wijzigen en naar de volgende stap".

Motoren
In dit veld kan je aangeven welke motor(en) je momenteel in je bezit hebt en welke motoren je in het verleden gehad hebt.

Kies het merk, type en bouwjaar van je huidige motor.
(Als het type motor niet in het selectielijstje staat, kies dan voor "anders". Er verschijnt een nieuw invulveld waar je zelf het type kan invullen.)
Daarna geef je aan van wanneer tot wanneer je deze motor je in bezit hebt (gehad). In het opmerkingenveld kan je bijvoorbeeld aangeven welke aanpassingen er allemaal zijn aangebracht of doorgevoerd.

Als je daarmee klaar bent kan je via de knop "Foto selecteren" een foto van je huidige motor toevoegen.
Er wordt een nieuw venster geopend (zorg dat je eventuele popup-blockers uit hebt staan!), dit is je persoonlijke fotoalbum.
Dit album is nog leeg, je kunt hier albums en foto's toevoegen. Klik links bovenin op "foto's toevoegen" en zoek de foto op die je wilt toevoegen aan je fotoalbum. Klik op de foto, klik op "open" en de foto zal geupload worden naar je album. Klik op de foto die is toegevoegd en voila, de foto is zichtbaar in je profiel.

Herhaal deze stap als je meerdere motoren wilt toevoegen aan je profiel. Klik op het plusje voor "Motoren toevoegen" en er verschijnen nieuwe invoervelden. Vul deze velden in met de gegevens van je andere motoren.

Klik wederom op "Wijzigen en naar de volgende stap" als je klaar bent met het toevoegen van je motor(en) en je profiel is klaar voor bezichtiging door anderen :) .


Hoe voeg ik een icoon toe aan mijn persoonlijke profiel?
Op de indexpagina van je profiel zie je aan de linkerkant een link staan genaamd "Foto selecteren". Klik daar op en je fotoalbum zal weer geopend worden. Selecteer de foto die je als icoon wilt hebben en klaar is kees, je icoon is opgeslagen.


Hoe voeg ik vrienden toe?
Op de indexpagina van je profiel heb je aan de rechterkant een kopje "Vrienden". Aangezien je nog geen vrienden in je profiel hebt staan als je net een profiel hebt aangemaakt moet je op de link "Voeg een vriend toe" klikken. Geef de naam op van de gebruiker die je wilt toevoegen aan je vriendenlijst en voeg optioneel een opmerking toe. Klik op toevoegen en je verzoek (inclusief je opmerking) zal als privé-bericht naar de ontvanger verstuurd worden.
De ontvanger heeft de keus om je verzoek te accepteren of te weigeren. Als de ontvanger weigert zal je daar geen bericht van krijgen en zal hij of zij niet in je vriendenlijst verschijnen. Pas als de ontvanger je verzoek accepteert zal hij of zij in je vriendenlijst verschijnen én krijg je een bevestiging via een privé-bericht.

Als je al vrienden hebt toegevoegd kan je andere leden opzoeken via de zoekfunctie. Je kan zoeken op nickname, woonplaats of op merk en type motor. Met de laatste optie kan je bijvoorbeeld alle leden opzoeken met een Yamaha R1 en die allemaal een uitnodiging sturen of ze je vriendje willen zijn ;)
Een snelzoekfunctie is ook op elke pagina beschikbaar, kijk maar rechts bovenin dit scherm.

Hoe plaats ik een blogbericht?
Heel simpel, dat kan op 2 manieren:
1) Klik in je profiel (rechts) op "Plaats een nieuwe blog"
2) Klik bovenaan elke pagina op "Blogs", en klik daaronder op "Blog plaatsen".

Kies een goede titel voor je persoonlijke blog (iedere bezoeker kan namelijk ook blogs zoeken) en bloggen maar! Als extra optie kan je er nog voor kiezen om andere bezoekers wel of niet te laten reageren op je blogbericht.
Klaar met bloggen? Klik onderaan op "Toevoegen" en je blogbericht wordt opgeslagen en is te lezen door andere bezoekers.


Privé-berichten
Op Motostek is het mogelijk om privé-berichten te versturen en te ontvangen. Ze worden ook gebruikt om uitnodigingen te versturen naar potentiële vrienden.
Als je een privé-bericht wilt versturen naar een bezoeker van Motorstek, klik dan recht bovenin de pagina op "Privé-berichten", daar verschijnt links bovenaan de pagina een link "Privé-bericht starten". Klik die link aan en je kan een privé-bericht aanmaken voor een Motorstek-lid. Vul de naam (of namen) van de bezoeker in kwestie in, geef een titel op (verplicht veld) en type je bericht. Wil je meerdere bezoekers tegelijk een bericht sturen, vul dan de verschillende namen in het "Ontvanger(s)"-veld in, gescheiden door een komma.

Als iemand anders jou een privé-bericht stuurt dan krijg je hier vanzelf een notificatie van als je naar Motorstek surft (er verschijnt een 'alert' bovenaan de Motorstek-pagina's).

Tevens zijn alle verstuurde en ontvangen privé-berichten na te lezen als je rechts bovenin de pagina op "Privé-berichten" klikt.

Instellingen
Je hebt de mogelijkheid om emailnotificaties te ontvangen als iemand reageert op je profiel of fotoalbum en als je een privé-bericht ontvangt. Zet een vinkje bij de optie die je handig vindt en sla de wijzigingen op door daarna op "Wijzigen" te klikken.

De Motorstek kaart
In je profiel heb je (waarschijnlijk) een woonplaats ingevuld. Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt hoef je niet de hele naam van je woonplaats in te vullen, de rest komt uit een database. Gebruik dan ook de suggestie die uit de woonplaatsenlijst komt. Als je woonplaats niet als suggestie wordt gegeven, lees dan even Mijn woonplaats komt niet op de kaart.
We gebruiken namelijk deze gegevens voor de Motorstek kaart, een kaart van Nederland en België waar alle Motostek-leden op te vinden zijn.

Op de kaart zullen meer en meer 'vlaggetjes' te zien zijn. Elk vlaggetje is een woonplaats waar één of meerdere Motorstek-leden wonen. Zoom in, gebruik de satellietknop om bijvoorbeeld uit te zoeken waar je favoriete Motorstek-vriend woont ;).
Uit privacyoverwegingen kan je alleen je woonplaats opgeven en niet je adres.© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.