Motorstek


Blog: Tijdens de negentwintigste was het giga druk - 1/10/10

"Houd je dat zwaard even stil?" vroeg ik gisteravond tijdens trainen aan meisje.
"Ja hoor." was de reactie.
Goed, ik kon dus een mevrouw helpen met haar houding, want zij was nieuw.
"PATS!" Daar kreeg ik de punt van een zwaard tegen mijn kaak aan... Er kwam een diepe zucht van mijn kant en ik ging weer verder met waar ik gebleven was.

De volgende dag zat het niet echt prettig. Het voelde beurs en pijnlijk. Leuk, want ik had die middag rijles...

Het was 16.00h toen ik naar de achtertuin liep om de fiets te pakken. Ineens zag ik dat de auto voor stond, dus ik liep weer naar binnen en ik vroeg om de auto. Ja, die kon ik mee krijgen, maar ik moest wel een andere route nemen dan anders. Alles stond daar namelijk vast. Ok, dus ik nam een andere route, maar die route ging onder een poortje door. Daar kan maar één auto tegelijk rijden. Lekker handig met tweerichtingsverkeer. Natuurlijk stond ik aan de kant waar ik de andere auto's voorrang moest geven.

Een beetje aan de late kant kwam ik bij de rijschool aan. Mijn instructeur ging net even snel met de motor tanken. Gelukkig, dan hoefde ik dat zelf niet te doen. Ik ging me ondertussen klaar maken. Gelukkig, de helm zat niet prettig, maar het kon er mee door.

Door alle drukte reden we richting het vogelopvangcentrum in Soest. Daar was er een parkeerplaats waar ik de remoefeningen kon doen. Hij had geen pionnen bij zich, dus ik moest het doen met de strepen van de parkeervakken. Dat was heel erg verwarrend, maar al gauw zei de instructeur dat ik moest beginnen met remmen vanaf de lantarenpaal. Kijk, dat was een makkelijk herkenningspunt. Mijn instructeur stond dan op het punt waar de laatste paar pionnen normaal staan.

Na de remoefeningen ging ik slalommen. Het moest de snelle slalom voorstellen, maar dat kon niet echt. We hadden namelijk geen pionnen bij ons.

Tijdens het slalommen kwamen twee vrouwen honden uit het asiel uitlaten.
"Wat staat dat enig!" riep een vrouw en de ander knikte. Ze doelden op mijn tutu die ik over mijn motorbroek droeg.

Tot slot gingen we nog even rijden. "Sluit maar netjes achteraan." werd er gezegd toen we voor een stoplicht stonden. Maar ik had zo iets van: "Echt niet, de motor past daar prima tussen door." En ik stuurde de motor tussen de auto voor mij en een auto die geparkeerd stond midden op het verdrijvingsvlak. Waarom die auto daar geparkeerd stond, geen idee. Het lijkt mij niet echt handig om je auto daar tussen twee rijbanen neer te zetten, maar kennelijk dacht die meneer er anders over.

Wat verder op wilde ik wat auto's inhalen via het fietspad. Er stond namelijk een lange rij voor de stopstreep. Dus ik step langzaam richting dat fietspad...
"Neen, neen, neen, niet doen." hoorde ik.
Met een grijns draaide ik me om. Mijn instructeur kwam naast mij staan.
"Mag je over het fietspad rijden?"
"Wel als er geen politie is."
Het gezicht wat mijn instructeur toen trok, was echt onbetaalbaar. Maar goed, ik bleef dus braaf wachten tot ik weer verder kon.

Mijn instructeur stuurde mij ook nog even de snelweg op. Voor we de snelweg op gingen, moesten we voor een stoplicht wachten die steeds maar één auto/motor door liet.
"Ga maar richting Soest." klonk in mijn helm, "Ik kom wel bij je."
Daar stond ik dan voor het stoplicht. Hartstikke trots op mezelf dat ik strakjes een stuk alleen over de snelweg mocht. Groen! En ik ging vol gas weg... KUT! Ik moest 70km/h rijden, want er was een soort van fille... En daar kwam mijn instructeur al aan.

Ach ja, dan maar verder lekker rijden en we reden weer terug naar de rijschool.1 Reactie

Door BlackMaze op vrijdag 8 oktober 2010 om 11:51

Gebruikers afbeelding van BlackMaze
Een tutu? Dat vraagt om foto's!

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.