Motorstek


Blog: De DR is bij de dokter...

Ik ben nu inmiddels weer een paar maanden in het gelukkige bezit van een Suzuki DR800'BIG'. Ik wilde eigenlijk al een tijdje een all-road, naast de CBR en de K100LT. Misschien een beetje teveel van het goede, 3 motoren (en zeker als je in een appartementje woont), maar toch was de wens niet weg te drukken. Ik had nl. het idee dat ik hiermee de lol in het motorrijden weer terug zou kunnen vinden. De lol was namelijk ver te zoeken ondermeer na het ongeluk van René in april dit jaar. Ik had er gewoon geen zin meer in, het kon me niet meer zoveel boeien. Schijnbaar heb ik dan iets nodig waarmee ik het pure basale motorgevoel weer kan terugwinnen. Begrijp me goed, de CBR en de Beemer zijn geweldige motoren en brengen me vast overal waarnaartoe ik wil gaan. Maar het schudt en rammelt niet, loopt niet rauw en onbeheerst. Alles werkt, is degelijk en betrouwbaar uitgevoerd en soms is dat nou net niet wat je nodig hebt om het pure motorgevoel in zijn essentie weer te ervaren. Nog een voorbeeld; ik heb heel vroeger een Goldwing gehad. Reed perfect en had alles erop en eraan. Compressor aan boord, groot leren zadel, digitaal display, noem maar op. Voor de winter had ik er echter een Jawa als pekelfiets bij gekocht. Zo'n ronkende en rokende tweetakt. En daar heb ik zo'n enorme lol mee gehad! Ik voelde de wind weer langs m'n helm suizen en als ik het vizier te lang openliet kreeg ik tranende ogen. Als je opschakelde ging het met veel lawaai en stiekum genoot ik van dat ouwe beestje. Ik zag het asfalt overal onder me door schieten als ik naar beneden keek, heerlijk was dat! En dat, nét dat, mistte ik op de Goldwing. Snap je het een beetje?

Afijn, de DR800 werd gekocht bij Gaartman in Apeldoorn. De Soes bleek er al heel lang te staan want deze kwam zelfs voor in een artikel in de Stentor toen Gaartman senior ermee stopte, bijna 3 jaar geleden (op de foto in het artikel staat mijn rood-witte DR op de achtergrond!).
De proefrit bevestigde wat ik hoopte dat het met me zou doen - weer een dikke grijns van plezier op m'n gezicht!
De DR bleek echter wat mankementjes te vertonen maar dat drukte de verkoopprijs uiteraard ook. Desondanks kon ik toch een behoorlijke tijd probleemloos met de DR rondrijden. Wat een motor! En terwijl je zo aan het rijden bent op dat stoere apparaat ga je dromen over verre reizen via wegen waar je alleen met een allroad als de DR kan komen. Je neuriet de tune van Long Way Down en neemt je voor om hele verre reizen te gaan maken en daarover te gaan schrijven om daarmee in je onderhoud te kunnen voorzien om nóg meer reizen te kunnen maken.... Ach ja. De 'lol' is in ieder geval weer teruggekomen en daar ging het uiteindelijk om. Doel bereikt!

De motor staat nu inmiddels alweer even bij de monteur te wachten op bestelde onderdelen. Maar als het goed is komen de onderdelen deze week ein-de-lijk binnen en issie klaar! Kan bijna niet wachten! :)Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.