Motorstek


Blog: Navigiatie en motor, mijn ervaring

Er zijn niet zo veel navigatie-apparaten die geschikt zijn voor op de motor. De iphone viel af, de gesproken richtingaanwijzingen worden niet via bluetooth afgespeeld.

Ik gebruik de navigatie om van A naar B te komen maar ook om met de motor snel naar een (ernstig) incident te komen in mijn professie als fotojournalist.

Ik heb een TomTom Rider v1 gehad, die was op zich goed alleen in verhouding tot modernere apparaten soms traag. En het geluid van mijn iphone (handsfree via de TomTom naar de Scala Rider) kwam slecht door. Een paar Garmin's gehad waaronder de voor de motor geschikte 510 maar die mist handsfree waardoor ik op de mijn headset of naar de Garmin kon luisteren of (na opnieuw pairen) mijn GSM kon gebruiken. Niet optimaal dus maar m.b.t. navigeren werkt die 510 prima.

Ik heb die apparaten inmiddels allemaal verkocht en via ebay voor een erg leuk bedrag, net boven de 400,= een nieuwe Garmin Zumo 550 gekocht.

Wat een verademing is dat, alles is afgestemd op gebruik op de motor. De houder kon ik prima kwijt, de invoer voor de bestemming is met handschoenen aan te gebruiken. Het geluid van zowel mijn iphone als de gesproken instructie is perfect.

Kortom, als je het geld er aan kan besteden, kies voor de Garmin Zumo 550.Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2018 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.