Motorstek


Blog: Day Zero update: 19-05

Het is alweer enige tijd geleden, maar er is weer genoeg gebeurd. Hier dus weer een verslagje:

8. Ga serieus op zoek naar een nieuwe studie
Enige tijd geleden heb ik alvast wat brochures opgevraagd bij LOI, HvA en UvA om te kijken voor een studie. 8 juni ga ik ook op bezoek bij een open dag van de UvA om informatie in te winnen over het volgen van een master in Business Studies. Afhankelijk van het financiële kostenplaatje ziet het er naar uit dat ik vanaf september 2012 wellicht weer in de studiebanken zit.

17. Ga naar een stampfeestje
23 april naar Nightmare in Rotterdam geweest samen met mijn dinnetje en nog wat vrienden van haar. Was werkelijk een topfeestje, jammer dat ik weer last kreeg van mijn knie maar ik heb zeker genoten.

19. Tracktraining met de motor
1 mei j.l. heb ik een trackday gedaan bij Dannhoff Motorsport op het TT circuit. Op zaterdag al richting Assen gereden met de motoren op de trailer. Op zondag mocht ik dan eindelijk de baan op om kwart voor 12. Ik reed in groep 1 samen met Fred, Heleen, Adinda en een onbekende jongen onder begeleiding van een instructeur. Deze sessie was voor mij niet fijn, ik had pas 8 weken mijn rijbewijs en had nog nooit op het circuit gereden en was meer bezig met de rest zien bij te houden dan met de juiste bochtentechniek.

In de tweede sessie kreeg ik mijn eigen instructeur die meer rekening hield met mijn rijervaring. Het ging al veel beter en ik zat met een big smile op mijn motor. Rondetijd kwam toen uit op ongeveer 2.55min, maar daar viel nog genoeg vanaf te halen. Ook een paar keer mijn toeslider aan de grond gereden, dus schuin ging ik wel. Volgens mijn instructeur had ik wel potentie, ik had de juiste hellingshoek en hij vond dat ik met veel lef reed.

De derde sessie reed ik weer samen met mijn eigen instructeur en toen kwam ook die jongen uit de eerste sessie erbij rijden. Tempo ging wat omhoog, we begonnen later te remmen en ik wilde steeds harder. Reed een aantal keer aardig achter de vrijrijders aan in de bochten, alleen op de rechte stukken was ik ze weer kwijt. Af en toen werd ik ook wat opgehouden door mijn instructeur die wat eerder remde, omdat we anders iemand kwijt zouden raken. Toen een rondetijd gereden van 2.48min, denk zelf dat het veel sneller had gekund als ik niet steeds zo vroeg moest remmen. Mijn instructeur zei dat hij het ongelooflijk vond hoe snel ik leerde, maar dat hij me wel een beetje moest afremmen in mijn enthousiasme.

Vierde sessie begon ik aardig moe te worden en tegelijkertijd was ik te gretig naar meer snelheid, foute combinatie dus. Na 2 opwarmrondes mocht ik voor mijn instructeur rijden en direct al bij de Strubben in een te hoge versnelling en te ruim eruit waardoor ik het kunstgras op reed. Meteen weer terug de baan op en verder, tempo lag voor mijn doen best hoog en het ging echt fijn. Totdat ik bij de Haarbocht zag dat er iemand de bocht uit was gegaan, ik keek verkeerd, weer in te hoge versnelling de bocht door en maar weer het gras opgereden. Daarna maar rustig aan achter mijn instructeur aangereden, de vermoeidheid was me iets teveel geworden.

Laatste sessie vrijgereden. Eerste paar rondes best wel doorgereden, maar op een gegeven moment was ik er eigenlijk wel klaar mee. Lekker rustig aan de GT door en daarna mijn laatste rondje rustig uitgereden.

Het was een zware dag, maar wel onwijs leerzaam en kijk nu al uit naar de volgende keer. Er valt in ieder geval nog genoeg te leren en dan vooral op het gebied van mijn houding, volgende keer iets meer aaphangen in plaats van mijn stepjes aan de grond rijden… Op de voorlopige planning staan: 2 juni CPZ, 26 juni Lelystad, 11 augustus Spa Francorchamps. Maar daar zal ongetwijfeld nog wel wat bij komen :P.

http://www.motorstek.nl/download/76467/a3e37dcfe1064fc5c7412d728bdd912f

27. Bloed geven aan de bloedbank
Maandag 16 mei direct uit werk naar de bloedbank in Haarlem. Eerst een keuring waarbij twee keer geprikt moest worden in mijn vinger, omdat mijn ijzergehalte te laag was. Bloeddruk was wel in orde. Meteen mijn bloedgroep doorgekregen, ik heb A- en daar zijn ze bij de bloedbank best blij mee. Daarna in de stoel, verpleegster had aardig moeite mijn ader te vinden dus die liep aardig te wroeten met die naald in mijn arm. Toen die erin zat viel het wel mee, was zo gebeurd. Die avond en ochtend wel aardig duizelig geweest en een paar keer bijna out gegaan, voortaan dus toch maar iemand meenemen haha.

33. Less is more... target -3kg
Stress vreet aan je, dat blijkt wel weer. Target was -3kg voor de zomer, dit is wel iets meer geworden... Maar doel is dus wel behaald.

49. Doe/koop iets leuks voor een ander
Zusje meegenomen op 26 april naar de première van Fast 5. Samen even een hapje gegeten en toen naar de film. Was een gezellig avondje in ieder geval!

50. Op bezoek bij mijn motorinstructeur
2 april, eerst langs het oefenterrein gereden en daarna wat gedronken bij hem. Meteen afgesproken voor de Vogezenrit in september.

66. Zelf aan mijn motor leren knutselen
Enkele weken terug de kappen van mijn motor eraf gehaald om mijn olie + filter te vervangen en daarna alles weer netjes terug geplaatst. Was eigenlijk best makkelijk, zolang je maar goed kijkt.

68. Een taart bakken
Een echte taart is het niet, maar afgelopen zaterdag een cake gebakken. Trots op mezelf dat hij gelukt was en volgens een aantal testpersonen was hij ook erg lekker. Voor herhaling vatbaar dus.Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.