Motorstek


Blog: Dat is even slikken... - 10/06/'11

Sinds mijn AVB-examen rijd ik natuurlijk op de weg. Iedere keer laten weggebruikers zien hoe asosociaal en/of blind ze kunnen zijn. Tja, als kwetsbare weggebruiker kan je dan maar er het beste van maken.

In de paar AVD-lessen ben ik er al achtergekomen dat je soms beter kan gas geven dan kan remmen. Het voelt erg onnatuurlijk aan, maar je moet er gewoon vaak genoeg aan denken. Zo reed ik een keer vrolijk door twee bekende bochten vlak voor een spoorwegovergang. Oeps, ze gingen naar beneden. Mijn snelheid in de bocht was iets te hoog om te remmen. Ja, remmen kon wel, maar daar zal dan asfalt-kussen erbij ingebrepen. Dan maar even snel het gas er op.

Eergister had ik ook nog gelest. Dat was wel een les anders dan anders. Na een lange droogte kwam er weer eens regen. Dat deed behoorlijk zeer in de polder met wind en 80 km/h. En de weg had ik nog nooit zo smerig gezien. Echt, het was smeriger dan dat ik dacht. Dat betekende dus voorzichtiger rijden, maar hoe voorzichtig? Ik naderde voorzichtig een rotonde. Daar voelde ik hoe mijn motor gleed. Gelukkig kon ik hem overeind houden, maar ik ging nog voorzichtiger rijden.

Wat later kwamen in de buurt van Stoutenburg. We konden niet door, want de politie was bezig. Ik kreeg de opdracht om te kijken wat we het beste konden doen, want ik reed voor. Even snel zag ik een motor in de berm liggen en behalve de politiewagens stond er een personenauto en een vrachtwagen. Die twee voertuigen konden de motor niet geraakt hebben, want de vrachtwagen stond achter de auto en de auto had niks van schade. Verder zag ik niemand in een motorpak staan... Misschien een heup gebroken en naar het ziekenhuis?

Ik vroeg aan mijn instructeur of ik naar rechts kon. Hij knikte goedkeurend en we reden weer verder. De hele tijd moest ik aan die motorrijder denken. Wat als zijn heup niet gebroken was? Wat als het erger was?

Toen we bij de snelweg kwamen, lukte het mij om de gedachtes uit mijn hoofd te zetten. Voor het eerst als eerste de snelweg op! Geen instructeur die mij voor gaat. Ik kwam er op, maar harder dan 100 km/h ging niet.

Gisteravond zat mama achter de computer. Ze vertelde dat er een motorrijder die dag was overleden. De dag ervoor was hij onderuit gegaan. Ik kwam naar de foto's kijken. Hé, dat kwam mij bekend voor...Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.