Motorstek


Blog: Vier keer 5 oktober!!!

De eerste rijschool was rijden op een opgevoerde brommer, maar ik ging al snel naar een rijschool in Almere. Mijn vriend, inmiddels ex, kwam namelijk terug van zes maanden stage op zee.

Toen heb ik 30 lessen gevolgd bij een rijschool in Almere. Dat was eerst erg leuk, want het was geen opgevoerde brommer meer waar ik op kon rijden. Jammer genoeg ging alles al snel tegen zitten. Mijn relatie ging kapot, want wat van zee terug kwam was echt geen man meer. Het zeurde en zeurde en zeurde, dus ik ging al met minder zin naar Almere toe en de rijlessen gingen dus al snel niet meer lekker. Vooral de halve draai en het achtje waren een ramp! Ik ben toen ook gezakt voor mijn AVB door alle zenuwen en stress. Het was niet alleen de examenstress, maar ook wat als ze er achter kwamen dat mijn instructeur loog over mijn motor? Hij is terug gezet, maar dat zie je niet en daar maakte mijn instructeur misbruik van.

Ok, de schreeuwende instructeur en de zeurende ex met vrouwelijke trekjes was ik op een gegeven moment zat en ik ging naar de rijschool in Baarn waar mijn vader ook bezig was. Daar hadden ze in kilo’s een lichtere motor en dat reed veel fijner dan zo’n zwaar ding.

De instructeur wilde mij niet eerder AVB-examen laten doen zolang ik de halve draai en het achtje nog niet kon. Zijn vrouw zei dat hij mij gewoon voor dat examen moest laten gaan en niet te lang moet wachten. Met heel veel zenuwen had ik het examen gehaald met maar één onvoldoende; de halve draai naar rechts.

Daarna moest ik mijn theorie opnieuw gaan doen, want die was verlopen. Kennelijk was het geen punt en had ik de theorie gehaald met vier fouten.

Even heb ik niet kunnen rijden, want mijn instructeur was op vakantie en vlak daarna was ik weg. Het werd dus eind september voordat ik mijn AVD-examen kon doen. Door alle zenuwen heb ik een paar stomme foutjes gemaakt en dus had ik het niet gehaald. De vrouw van de instructeur gaf mij een nieuwe datum: 5 oktober. Shit! Nog meer druk! Waarom? Nou, precies vijf jaar geleden heb ik op 5 oktober mijn auto en brommer rijbewijs gehaald.

De examinator vond dat ik de bochten apart nam, maar het was veilig en ik hinderde niemand. Hij zag dat dus niet als een reden om mij te laten zakken. Sterker nog, hij kon verder geen reden vinden om mij te laten zakken!

Ik weet alleen niet of ik blij moet zijn, want ik vond dat lessen op de weg wel erg leuk. Ik moet dus hard gaan sparen voor een motor of af en toe eentje huren.

En ow ja, opmerkingen als “Heb je nu eindelijk je motorrijbewijs?” en “Dat heeft lang geduurd.” zijn best wel raar en het komt behoorlijk asociaal over. Het is zelfs heel erg zwak als je dat soort dingen achter mijn rug om zegt. Ik heb gewoon een fout gemaakt in rijschool en dat kost echt veel geld en tijd, maar dat maakt mij nog geen slechte motorrijder of eentje die zich wel dood zal rijden. Ik rijd gewoon veilig en ik doe niet mee aan idiote dingen zoals 160 km/h rijden door de polder, ik doe ook geen knietjes op klaverbladen en ik ga helemaal niet voor wheely’s in woonwijken.

Maar goed, ik heb dus lekker iets voor elkaar gekregen op mijn roze pasje wat waarschijnlijk niet veel mensen zullen hebben: vier keer 5 oktober!!!8 Reacties

Door Sangroid op Monday 10 October 2011 om 18:55

Gebruikers afbeelding van Sangroid
Yoo!

Gefeliciteerd! *O*

(en bedankt voor je leuke rijschool-leerverhalen, ik heb ze met plezier gelezen!) -O- Wat moet ik nu lezen?

Reactie gewijzigd door Sangroid op Monday 10 October 2011 om 18:58


Door blub blub op Saturday 8 October 2011 om 11:59

Gebruikers afbeelding van blub blub
Laat de rest van de wereld maar lullen ;)

Je hebt je pasje en daar ging het uiteindelijk om. *O*

Hartelijk gefeliciteerd en nog vele veilige kilometers toegewenst 8-)

Door _charlie op Thursday 6 October 2011 om 01:13

Gebruikers afbeelding van _charlie
Ik ga toch even de opmerking maken; Dat heeft even geduurd!

Dat bedacht ik ook bij mezelf toen ik mijn rijbewijs haalde. Ik heb ook een tijd verpest bij mijn eerste rijschool. Helaas kost dat je gewoon veel tijd.

Ga er van genieten meid.

Door Shadowski op Wednesday 5 October 2011 om 19:08

Gebruikers afbeelding van Shadowski

WELL DONE !!!!

En heel toepasselijk: high five ;)


Door obelix85 op Wednesday 5 October 2011 om 18:58

gefeliciteerd laat je niet gek maken en ga er van genieten :-)

Door MoonFlame op Wednesday 5 October 2011 om 16:24

Gebruikers afbeelding van MoonFlame
Ik denk een Honda CB250 en als het even kan met ABS. Maar ik zie het wel :) Gewoon lekker proefrijden en/of af en toe een motor huren.

Door AartJan op Wednesday 5 October 2011 om 16:21

Gebruikers afbeelding van AartJan
heerlijk verhaal.. gefeliciteerd en nu wij in spanning afwachten hoe jij je motor gaat kopen .. :]

Door zZlaapkopZz op Wednesday 5 October 2011 om 12:26

So, you got him *O*

lekker verhaal zo, maar ach... papiertje/pasje in de hand...
Gefeli!! :]
:j

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.