Motorstek


Blog: Me motor uit het buitenland

Eindelijk heb je dan die mooie oldtimer op de kop weten te tikken en ben je er helemaal klaar voor om deze te showen aan al je kennissen en vrienden. Er is één probleem, de motor moet uit Duitsland komen. Je kan dan naar Duitsland rijden en de motor meenemen op een aanhanger of een andere manier, maar dit kost veel tijd en moeite. Daarnaast kan het vervoeren van uw nieuwe motor uit het buitenland naar Nederland kan een dure operatie worden.

Het ligt voor de hand dat je een aantal transportbedrijven gaat benaderen om offertes op te stellen. Dit kost veel moeite en kan behoorlijk in de papieren oplopen. Je moet elke transporteur bellen of mailen. Het organiseren van je motortransport kan een tijdrovende bezigheid worden. Daarnaast schrik je kapot van de bedragen die sommige transporteurs vragen voor het transport van een simpele motor.

Een handige website waar ik op ben gekomen heeft mij het inzicht gegeven dat het allemaal veel gemakkelijker kan. Een voorbeeld is uShip.nl, een website waarbij je het motortransport zelf gemakkelijk kunt organiseren. Je plaatst eigenlijk relatief eenvoudig een foto van de motor met daarbij de route, afmetingen en andere bijzonderheden. Vervolgens is het wachten totdat transporteurs met jou contact opnemen.
Ze bieden op je opdracht en op deze manier kan je de laagste prijs/kwaliteits verhouding krijgen. Je kan ook kijken naar de referenties van transporteurs om zeker te zijn dat ze goede kwaliteit afleveren.

In het voorbeeld hieronder staat hoe het er ongeveer uit komt te zien. De transporteur krijgt al zijn informatie en vervolgens is het wachten op een goed bod. Gemiddeld bespaar je zon 30% op de totale prijs dan wanneer je het via het normale traject het transport zou regelen.

Ideaal dus voor als je binnenkort een motor gaat kopen (of moet vervoeren) en nog geen transport hebt geregeld.Reacties

Nog geen reacties.

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.