Motorstek


Blog: Zooitje azijnzeikers

Jawel. Azijnzeikers, dat zijn we. Niets is goed genoeg, alles wordt onderworpen aan een dosis kritiek waar menig puberend middelbareschoolmeisje nog wat van kan leren.

Automobilisten
Alle automobilisten hebben een ondermaatse rijvaardigheid.
Buitenspiegels gebruiken ze niet, binnenspiegels zijn er voor de make-up. Ze zitten allemaal de hele dag te bellen, smsen, e-mailen, faxen, aan de radio te klooien, en kranten te lezen achter het stuur. Ze kijken nergens naar en ze rijden in de weg.

Beginnende rijders
Nu er niemand meer is om ze via het oortje te wijzen op dingen waar ze op moeten letten, ze geen evaluatie meer krijgen na elke vijf minuten rijden, ze geen complimenten horen over wat ze goed deden en geen verbeterpunten (met tips!) aangereikt krijgen voor dingen die anders moeten, ze zich op wegen begeven waar ze nog nooit geweest zijn en de weg en de situatie niet kennen, rijden beginnende motorrijders opeens wat onzeker.
Hun lijnen door de bochten zijn suboptimaal en hun positie op de weg niet altijd even ideaal, ze proberen voor het eerst uit hoe het is om tussen de file door te rijden, de motor die ze gekocht hebben, blijkt toch wat pittiger te rijden dan de fiets van de rijschool. En dan gaat het dus zo tergend langzaam en aarzelend, maar ze zwaaien wel weer veel te enthousiast. Prustsers.

Chopperrijders
We weten allemaal dat alle Harleys de hele dag onderdelen verliezen. Dat is al raar natuurlijk, maar daar komt nog eens boven dat chopperrijders natuurlijk eigenlijk ook allemaal kantoorpikkies (m/v) zijn die in het weekend een baardje laten staan en dan lekker in hun leren hesjes even stoer gaan lopen te doen. Rijden kunnen ze niet, en voor zwaaien voelen ze zich te goed.

Fietsers
Fietsers kijken niet uit en denken dat ze een voorkeursbehandeling genieten omdat ze zogenaamde zwakkere wegmisbruikers zijn, dus ze houden zich aan nagenoeg geen enkele verkeersregel.

Heropstappers
Kinderen de deur uit, vrouwtje lekker actief in een kookclubje met haar suffe vriendinnen, dus de 50+er kan eindelijk zijn oude passie weer oppakken! Maar ja, het verkeer is nogal veranderd sinds de laatste keer dat hij meer dan 50cc onder z'n kont had, en de motoren zelf zijn er nou ook niet bepaald laffer op geworden. Heropstappers zijn levensgevaarlijke obstakels en het is een schande dat ze zomaar weer mogen rijden zonder opnieuw examen te doen.

Jongere rijders
Ondanks de aandacht die tijdens de lessen en het examen is besteed aan gevarenherkenning, zijn jongere rijders roekeloos van aard en overschatten ze zichzelf en hun fiets. Ze rijden op goedkope motoren want meer kunnen ze nog niet betalen, paupers dat het zijn, of het zijn van die balletjes met een veel te rijke papa die wel even een posermotor voor ze betaalt.

Kleding
Kleding is er uiteraard in drie smaken.

Leer: biedt goede bescherming maar iedereen in full leather is duidelijk gewoon een poser.
Textiel: waterdicht en vaak met uitneembare binnenvoering, dus lekker veelzijdig, maar echte motorrijders rijden vanzelfsprekend alleen in leer.
Shorts & Shirt: lekker fris op de warmere dagen, maar allee weggelegd voor idioten.

Mannen
Alle mannen die in een mooie auto rijden, hebben een klein pikkie en proberen dat te compenseren met hun patserige leasebak.
Alle mannen die niet in een mooie auto rijden? Paupers, duh.

Mooiweerrijders
Mooiweerrijders zijn natuurlijk geen echte motorrijders. Ze kunnen er niets van, met die paar dagen mooi weer die we hier hebben. Rijtechiek is voor hun ondergeschikt aan het feit of hun outfit wel bij het plastic kuipwerk op hun motor past, want op die mooie dagen moet het lekker-posen-gehalte natuurlijk wel hoog gehouden worde.. Lekker naar iedereen zwaaien en laten zien dat je "part of the gang" bent. Daar gaat het om: hoe flitsend het er allemaal uit ziet.

Oudere rijders
Kijk, we begrijpen allemaal wel dat je lichaam aftakelt als je ouder wordt. Zicht neemt af, de wereld om je heen lijkt sneller te gaan dan vroeger (is ook wel zo), dus dat je niet meer zo meekomt, is logisch. Dus flikker dan op van de weg, man.

Overheid
Onze overheden bedenken domme wetten en stompzinnige regels. Het beleid is absurd, de prioriteiten liggen verkeerd. De politie is de grootste maffia van het land, wegbeheerders zijn luie lakse lapzwansen en flitspalen zijn er gewoon omdat ambtenaren eigenlijk sadisten zijn die in de slaapkamer hun genoegens niet kwijt kunnen omdat hun partner gewoon een saaie burgertrut (m/v) is, dus moeten ze maar burgertje pesten.

Scooterrijders
Iedereen die op een scooter zit is gewoon een soort van wannabe. Ja, ook motorscooters! Het ziet er hetzelfde uit, dus het is hetzelfde.

Supersportrijders
Met hun dempers uit hun uitlaten zijn supersportrijders gewoon een stel asocialen die met niets of niemand rekening houden als ze met 160 door de spits heen knallen, of met 140 over een smal dijkweggetje die daarna door hun voor motorrijders wordt gesloten.

Vrouwen kunnen niet rijden. Nuff said.En wijzelf?
Tuurlijk, wij maken ook wel eens een foutje (behalve jij, want jij bent gewoon perfect natuurlijk), maar we beseffen wel dat we extra kwetsbaar zijn, dus hebben we een superieur verkeersinzicht ontwikkeld waarmee we gelukkig goed kunnen anticiperen op al het bovenstaande. Wij wel.

De term "hypocriet" kennen we wel, maar dat is niet een woord dat op ons slaat. We zeiken niet, we zeuren niet, we maken geen filmpjes van hoe erg het gesteld is met onze medeweggebruikers, we vullen niet het ene na het andere topic met het leed dat ons op de wegen wordt aangedaan, en we schrijven vooral geen blogs over de dingen waar we over zeiken.8 Reacties

Door blub blub op dinsdag 13 augustus 2013 om 08:34

Gebruikers afbeelding van blub blub
*grinnik*

Mooi geschreven. Ik kon op sommige stukken mijn glimlach niet onderdrukken *D

Door obelix85 op dinsdag 6 augustus 2013 om 22:19

big smile op mijn gezicht :]

Door Dikkay op zondag 28 juli 2013 om 10:43

Gebruikers afbeelding van Dikkay
Geniaal is het woord!

Mooi geschreven, met een heerlijk stukje zelfspot ook :) Volgens mij ook erg treffend op vrijwel elke lezer.. ja, incl ik ;)

Door Willem op dinsdag 23 juli 2013 om 19:32

Gebruikers afbeelding van Willem
Het is een mooi stukje zelfreflectie niets meer niets minder.

Door VreemdeBeet op zondag 21 juli 2013 om 22:33

Gebruikers afbeelding van VreemdeBeet
citaat: Sesamzaadje schreef op zondag 21 juli 2013 15:10:

Heerlijk treffend stukje, heb 'm met een glimlach gelezen.


Dat doet me deugd!

Door Sesamzaadje op zondag 21 juli 2013 om 15:10

Gebruikers afbeelding van Sesamzaadje
Heerlijk treffend stukje, heb 'm met een glimlach gelezen.

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.