Motorstek


Blog: Wanneer begint het motorseizoen?


http://www.motorstek.nl/download/104391/60ec79f0a462b993e6d3c25e52c521b7

Als het aan de motorbeurs organisatoren van Utrecht ligt begint het motorseizoen medio februari. Nou ik moet bekennen dat ik het dan vaak nog veel te koud vindt. Verder zie ik ook weinig gilderbroeders en zusters op de weg. Het is waarschijnlijk een marketingtruc om hun beurs als het startschot van het seizoen te betitelen. Wel moet ik bekennen dat als het weer goed is dat ik dan wel wat vaker aan mij hobby... nee sorry passie denk. In maart begint het te kriebelen en dan begin ik ook alles in orde te maken. Uiteraard als echte motorrijder is je motor aan het einde van het seizoen al weer startklaar. Mijn motor moet namelijk na en inspectie van 10 minuten al weer op de weg kunnen.

Voor diegene die een nieuwe motorfiets willen aanschaffen is de motorbeurs in Utrecht bij verre de beste plaats om te beginnen. Voordat je een motorfiets aanschaft. Zeker als je een newbie bent is het verstandig je even in te lezen over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe motorfiets. Maar wacht niet te lang, want het is zo weer lente en in maart, maar zeker in April komt er links en rechts toch wel weer een mooie dag voor motor te rijden. Mei is voor mij eigenlijk pas de eerste maand van het jaar dat het weer helemaal losbarst, want dan rijdt ik al weer op en neer naar de motorzaak. De naam wil ik hier niet opgeven, omdat ik dat afgesproken heb met mijn werkgever. Uiteraard refereer ik niet specifiek naar de zaak, want ik ga er enkele noemen waar je terecht kunt voor bepaalde specialisatie. Daar hoort de zaak gewoonweg bij.

Er zijn natuurlijk ook mensen die in alle weersomstandigheden rijden. De zogenaamde doorrijders. Daar hoor ik in ieder geval niet bij. Het is me ten eerste te gevaarlijk en ten tweede heb ik bij te koud of nat weer gewoon geen plezier op de motor. "Mietje" zeggen sommige van mijn bekenden. Waarop ik terug zeg "Gek". Zij vinden dat je pas een echte motorrijders bent als je doorrijdt. Dat vind ik totale kolder, maar ja ieder zijn ding. Die wat dit zeggen zijn ook bekenden, want mijn vrienden rijden ook alleen als het weer acceptabel.

Uiteraard komt ik ook wel eens in slecht weer terecht als ik bijvoorbeeld gewoonweg in een regenbui terecht kom of als ik hoog in de bergen een toer maak in verre buitenland, maar ik zal het zeker niet opzoeken. In die bergen is het avontuurlijk en dan hoort het er gewoonweg bij.

Zelf ben ik benieuwd wat jij vindt? Ben jij een winterrijder? Of rij je ook alleen met goed weer? En wanneer begint voor jou het motorseizoen?

Graag zou ik jullie reacties willen zien!

Wil je meer blogs lezen ga dan naar het overzicht op deze pagina.1 Reactie

Door VFR nelis op donderdag 15 maart 2018 om 18:00

Gebruikers afbeelding van VFR nelis
Als de temperatuur boven de 10* komt en het zonnetje schijnt pak ik mijn Blaadje al van stal en dat kan zoals dit jaar in Januari zijn maar dat kan ook later zijn want het moet natuurlijk allemaal maar samenvallen met de tijd hebben om te gaan rijden.
Van November tot Januari is voor mij de sleutel/onderhoud periode en aangezien ik het heel leuk vind om het meeste zelf doen, vind ik ook dit een leuke periode.
Inmiddels dit seizoen al verschillende kleinere rondjes (+/-100km) gemaakt maar als het boven de 15* komt dan gaan we bij redelijk weer al voor de grotere ritten (>200km) richting Eifel, Ardennen en Luxemburg.

Grtn Marco ;)

© 2007-2019 Motorstek - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motorstek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.